Na de behandeling

Wat merk ik na de behandeling?
U zult weinig tot geen last hebben na de behandeling. We adviseren het gebruik van een NSAID en het koelen met coldpacks gedurende de eerste paar dagen na de behandeling. Normaal gesproken kunt u direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden hervatten. Sporten kan vaak wel weer na enkele dagen. 

Welke resultaten mag ik verwachten?
De meeste patiënten melden dat na de eerste behandeling met miraDry hun okselzweet vrijwel volledig en blijvend is verdwenen. Een recentelijk gepubliceerde studie toont een gemiddelde okselzweet afname van 82%. Echter, voor iedere medische ingreep geldt dat de resultaten van persoon tot persoon verschillen.  

Komen er bijwerkingen voor?
U zult weinig tot geen last hebben van de behandeling. Normaal gesproken kunt u uw dagelijks bezigheden of werk direct weer hervatten. Lokale pijn of zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige patienten hebben tijdelijk meer gevoel in hun oksel, wat geleidelijk aan verdwijnt. Bijkomende effecten van de behandeling zijn afname van okselhaar en van zweetgeur. Het is verstandig om met uw behandelend dermatoloog de mogelijke neveneffecten te bespreken.

Kunnen de zweetklieren na effectieve behandeling weer terugkomen?
Nee, zweetklieren die zijn verwijderd door behandeling met miraDry komen nooit meer terug en kunnen niet opnieuw aangroeien. 

Zijn de resultaten blijvend?
Ja! Omdat de zweetklieren niet terugkomen zul je nadien een significante en blijvende afname van je okselzweten bemerken.

Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig dan?
Feitelijk niet. Je lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren waarvan slechts 2% zich in je oksel bevinden. Het uitschakelen van deze 2% zweetklieren heeft geen enkel effect op de koel-capaciteit van je lichaam. 

Leidt een behandeling met miraDry tot toename van de zweetproductie elders op je lichaam?
Nee. Nadat de zweetklieren in je oksels zijn verwijderd, stopt het zweten in deze regio simpelweg. Wees niet ongrerust, want je lichaam zal niet elders meer zweet gaan produceren om te "compenseren".

Kan miraDry ook zweetklieren elders in je lichaam verwijderen?
Nee, miraDry is niet geschikt om overmatig zweten elders in je lichaam zoals je handen, voeten, voorhoofd of knieen te behandelen.

Heeft u meer vragen,  de specialisten geven antwoord op al uw vragen over okselzweet en miraDry.


Maak nu een afspraakMaak nu een afspraak

Bel mij terug